Citigroup уволни над 300 висши мениджъри в началото на седмицата. Съкращенията

...
Citigroup уволни над 300 висши мениджъри в началото на седмицата. Съкращенията
Коментари Харесай

Мултинационалната банка Citigroup уволни над 300 висши мениджъри

Citigroup уволни над 300 висши мениджъри при започване на седмицата. Съкращенията засягат почти 10% от чиновниците на американската банка Citi от това равнище, съгласно източници на Bloomberg.

Американската банка прави огромно преструктуриране, което беше оповестено от Джейн Фрейзър през септември. В основата му се планува банката да отстранява своята конструкция от две подразделения и да я размени с пет звена, чиито ръководители се регистрират непосредствено пред Фрейзър.

„ Действията, които подхващаме, с цел да реорганизираме компанията, включват някои сложни, поредни решения, само че имаме вяра, че те са верните стъпки за привеждане в сходство на нашата конструкция с нашата тактика “, се разяснява в изказване на компанията в понеделник, което не разкрива броя от съкращенията, които инициира.

„ Това не са решения, които са взети с лека ръка “, съобщи Фрейзър още през септември. „ Ще се сбогуваме с някои доста надарени и работливи сътрудници, които са с значим принос за компанията. “

Преструктурирането на основаната в Ню Йорк мултинационална банка е ориентирано към освобождение на районни мениджъри, ръководители и чиновници с припокриващи се отговорности.

Глобалният брой на личния състав на Citi 240 000, съгласно информация, оповестена предишния месец. Според съобшения Citi е наела Boston Consulting Group, с цел да й помогне да извърши своя проект за понижаване на работната мощ, писа CNBC този месец.

 Мултинационалната банка Citigroup уволни над 300 висши мениджъри
Източник: https://www.citigroup.com/

Главният изпълнителен шеф Джейн Фрейзър

След като зае мястото на Майк Корбат през 2021 година, Фрейзър беше натоварена със задачата да овладее разноските и да увеличи цената на акциите.

Преструктурирането има точно такава цел.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР